ledenschild

PARKEREN

via industrieterrein de Waterlaat.

Verboden te parkeren aan de Weebosserweg ivm
verkeersveiligheid !!

 

Het ontstaan van het Beach Event Bergeijk

Het 1e jaar zijn we begonnen met alleen een toernooi voor volwassenen (of toch in ieder geval die daar bijna voor door konden gaan). Om te kijken hoe het idee zou vallen, en dat viel niet tegen.
Eerst moest er een strand aangelegd worden en een veld gemaakt van strobalen verpakt in plastic was de boarding.

Een tent werd gezet, muziek geregeld en nog een hele reeks van dingen die je tegenkomt als je aan zoiets begint. Al bij al toch een heel geregel, maar door de inspanning van een hecht team is dat allemaal te overzien.

We zijn toen gestart met 10 teams. Ontzettend veel plezier gehad en verschrikkelijk moe geworden.
Beachvoetbal vergt heel veel van je conditie. Het spel wordt gespeeld op twee velden waar zo’n 30 kuub strandzand inzit we spelen met 4 tegen 4 zonder keeper op blote voeten.
De scheidsrechters hebben het druk omdat de spelers door hun inzet toch nog wel eens over de schreef willen gaan. Maar om blessures te voorkomen worden de regels van het zaalvoetbal toegepast. Een verschil is er wel, hier mag contact met de tegenstander wel totdat de scheidsrechter ingrijpt. Wanneer er te grof gevoetbald wordt krijg je een tijdstraf van twee minuten. En dan is je tegenstander zwaar in het voordeel op zo’n veld.
De winnaar van de 1e editie, hoe toepasselijk kan het zijn FC De Kampioenen.
Een ervaring rijker en vol plannen zijn we toen naar het tweede jaar gegaan met het idee dat de jeugd ook aan z’n trekken moest komen.
Die hadden ook al snel 10 teams bij elkaar en ook weer 10 teams bij de volwassenen.
Het sloeg dus enorm goed aan, en met een gezellige feestavond erachteraan was ook het tweede jaar weer een succes.

Het jeugdtoernooi was een mix van alle leeftijden van de Bernardusschool, bij de volwassenen werd het toernooi gewonnen door BV De Breerijt.

Het 3e jaar was alweer een beetje groter van opzet, toen zijn we begonnen met alle basisscholen van Bergeijk te benaderen om teams in te schrijven zodat er een gezonde rivaliteit kan ontstaan tussen de scholen onderling over wie het toernooi zal gaan winnen.
Een kleine 20 teams hebben zich aangemeld. Dat is voor de organisatie al een beloning op zich.

Het 4e jaar zijn we naar een andere locatie moeten verhuizen omdat er almaar meer inschrijvingen kwamen, en die trend heeft zich ook het vijfde en zesde jaar weer doorgezet. In plaats van beachvoetbal voor de ouderen zijn we overgeschakeld naar beach volleybal, dit om de blessures uit te sluiten.
Dat viel in goede aarde bij de deelnemers zodat we dit jaar in totaal zo’n 60 teams mochten verwelkomen.

We hebben het aantal velden ook weer aan moeten passen maar dat doen we graag met zo’n enorme opkomst.

Even een overzicht:
Het 1e jaar alleen mannen beachvoetbal.
Het 2e jaar mannen beachvoetbal en St. Bernardusschool scholieren beachvoetbal.
Het 3e jaar mannen beachvoetbal en beachvoetbal voor alle Bergeijkse basisscholen.
Het 4e jaar beachvoetbal voor alle Bergeijkse basisscholen. Beachvolley voor volwassenen.
Het 5e jaar beachvoetbal voor alle Bergeijkse basisscholen. Beachvolley voor volwassenen. De eerste damesteams melden zich nu ook aan.
Het 6e jaar beachvoetbal voor alle Bergeijkse basisscholen. Beachvolley voor mannen dames en jongeren.
Het 7e jaar werden alle records gebroken, met 46 teams voor het beachvoetbal moesten we uitbreiden naar 5 velden en een snelheidsmeter die last minute ingelast werd. Gesponsord door het bedrijf Multifix van Tuur Burgmans. Ik denk dat de meeste van de kids dit wel een leuke verrassing vonden. De Beatrixschool is vorig jaar met de meeste prijzen gaan lopen. Aan de rest de zware taak om daar in sportief opzicht iets aan te gaan doen. We zijn met verschillende bedrijven in onderhandeling om weer wat nieuwe verrassingen toe te voegen aan het evenement. Dus zie ik jullie graag weer op de 8e editie van Beach Event Bergeijk. Ook het Beachvolleybal kan op steeds meer deelnemers en toeschouwers rekenen. De strijd wordt steeds heviger en er worden op steeds meer locaties oefenvelden opgezet om maar zo sterk mogelijk voor de dag te komen. Da´s natuurlijk keileuk maar zorg ervoor dat de sportiviteit voorop blijft staan.
De 8e editie staat alweer voor de deur, wij hebben inmiddels de 2e verhuizing achter de rug. We hopen dat het evenement hier op een mooie en sportieve manier mag uitgroeien tot 2e evenement van Bergeijk dat een BEGRIP genoemd mag worden. (De KPJ zeskamp is natuurlijk het 1e evenement).

See you on the beach.

Locatie

Evenemententerrein Bergeijk
ter hoogte van Weebosserweg 26

Grotere kaart weergeven

HOOFDSPONSORS :
Multifix group - jumbo supermarkten - feestcafe de flier - jansen dak- en zinktechniek -
Sport 50 ONE- lodewijks zonwering